Szennyvíz

2020.11.26.

Tisztelt Tulajdonostársak!

Bizonyára értesültetek már róla, hogy elkezdődik a Kavicsos tó vízszennyezési ügyének kivizsgálása!

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz több bejelentés érkezett a Kavicsos tó folyamatos szennyezéséről. Az FKI a terület ellenőrzésére, a bejelentésekben foglaltak kivizsgálására szólított fel az illetékes Önkormányzatokat valamint a felvett jegyzőkönyvek a FKI-KHO részére határidőre elküldésére. A  Kavicsos tó területe közigazgatásilag megosztott, jelentős hányadában Szigetszentmiklóshoz, kisebb részében Csepelhez tartozik.

A területen nincs szennyvízelvezető közcsatorna-hálózat kiépítve ézért a  zárt rendszerű,vízzáró szennyvíztároló használata és annak rendszeres ürítése kötelező melynek ellenőrzése az illetékes önkormányzatok feladata.

Az elmúlt hetekben a Sz.sz.m. Önkormányzat megkezdte a terület felülvizsgálatát, a tulajdonosokat levélben értesítette az ellenőrzés pontos dátumáról valamint felszólította a tulajdonosokat, hogy a keletkezett szennyvíz elszállítását igazoló számlát az önkormányzat részére juttassák el.

Szeretnénk megkérni a kedves tulajdonostársakat segítsék a folyamatot, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a Kavicsos tó és környéke tisztább, élhetőbb legyen. Továbbá felhívnánk a figyelmet arra, hogy a kötelezettségek elmulasztása bírság kiszabását vonhatja maga után.

Köszönettel: SZ.K.T.Sz.

Szerkesztés