Hírek

2024.05.04.

Talán sokan nem tudjátok, hogy egy nagy társadalmi összefogással, gyűjtéssel és 8 kamera ponttal indult el a Kavicsos-tó körüli térfigyelő rendszer. A közösség összefogásának sikeressége nyomán létrehoztuk az egyesületet, hogy ez a folyamat ne szakadjon félbe. Jelenleg már 10 kamera ponton, több mint 20 köztéri kamerát tudunk üzemeltetni. A kamerák helyét a területről érkező támogatottság arányában igyekeztünk kihelyezni, áramellátás függvényében. Ezeket a most üzemelő kamera pontokat jelöltük a térképen. A jelenlegi jogszabályok biztosítják, hogy az egyesület megfigyelheti és visszanézheti a kamerák által rögzített felvételeket. Ez jelentősen lecsökkentette a hulladéklerakást és a környezetkárosító magatartást a megfigyelt területeken. Fontos elmondani, hogy ennek a rendszernek a bővítéséhez elkerülhetetlen a további társadalmi összefogás. A tagdíjakból tudjuk finanszírozni újabb kamerák beüzemelését a térképen látható hiányos foltokban, valamint a jelenlegi kamerarendszer karbantartását. Ezért fontos, hogy újabb tagokat vonjunk be az egyesület közösségébe.

Nézzétek meg, hogy melyik kamerapont áll közel hozzátok és tartsátok észben, hogy van arra lehetőség, amennyiben bármilyen környezetre káros tevékenységet észleltek, hogy jelezzétek az egyesület felé, aki a felvételek visszanézése után megteheti a szükséges bejelentést.

FIGYELJÜNK EGYÜTT A TÓRA ÉS FOGJUNK ÖSSZE,HOGY A JELENLEG ELLENŐRIZHETETLEN TERÜLETEKRE ISKIKERÜLHESSEN A KTE KAMERÁJA.

-Köszönjük a támogatásotokat és a segítségeteket KTE

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „KTE Kavicso516 A FIGYELJÜNK EGYÜTT A SZEMETELŐKRE! መጃር JELENLEGI KAMERA PONT TERVEZETT KAMERA PONT 10 KAMERA PONT TOBB MINT 20 KAMERA KTE KÖZTÉRI KAMERA RENDSZER”

2024.04.13.

Tisztelt Tagság!

Kedves Követők!

Utolsó esély! Egyesületünk fennállásának negyedik esztendőjét kezdte meg idén. Összefogtunk egy közös ügyért, hogy karitatív módon együtt tegyük szebbé, jobbá biztonságosabbá a helyet ahol élünk. A taglétszám, a támogatás és a kezdeti lelkesedés jelentősen lecsökkent az évek során anyagi és tenni akarás tekintetében egyaránt. A KTE működéséhez szükséges létszámot mára alig érjük el. Ezen okok tekintetében a vezetőség döntést hozott. Az év hátralevő részében megpróbáljuk a lehetetlent, igyekszünk mindent megtenni, azért hogy tovább folytathassuk munkánkat. Erről részleteket a későbbiekben osztunk meg. Bármennyire is szeretnénk, a tulajdonosok együttműködése, segítsége nélkül az egyesületet fel kell számoljuk, amennyiben a taglétszám a minimális alá csökken az nem fenntartható, egyesület kiadásaira nincs fedezet. Azoknak, akik figyelemmel kísérték munkánkat nem kell sorolnunk az elért eredményeinkről. Rengeteg lenne a feladat még, és a már elkezdett projekteket is nagyon jó lenne folytatni. Kiváló ötletek tervek is készültek, de ezek megvalósítása az itt élő közösség összefogása nélkül kivitelezhetetlen. Sajnos sokesetben teljes érdektelenség és passzivitásba ütközünk, az önös érdekek diktálnak, tisztelet kivételnek. Hogy mit tudtok tenni a Kavicsos tó- ért? Először is: Itt a TeSzedd! A Föld napja Jelentkezzetek, tegyétek tisztábbá a helyet ahol éltek!Legyen tiszta a Kavicsos tó! Aztán: Itt a jó idő! Vele eljött az ideje a Tórendészet csónakjának vízre bocsátásának. Segítsetek! Továbbá a kamerarendszer éves karbantartásának ideje is esedékes, a belógó nagyra nőtt növényzetvisszavágása szükségessé vált. Ehhez is a tulajdonosok segítségét kérnénk! Ez is közös érdek!

Üdvözlettel: K.T.E.vezetőség

2023-12-21.

Minden kedves olvasónknak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk.

2023.10.27.

Csatornázás. Újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Eljutottunk ahhoz a részhez, ahol a lakosok is aktívan rész vehetnek a megvalósításban. Kattints ide. A plakát is elkészült. Kattints ide.

2023.08.14.

Tisztelt horgászok!

Szeretnék bejelenteni egy újabb telepítést.

2023.augusztus 16.-n újabb telepítést hajtunk végre a tavon. 15 mázsa 3 nyaras pontyot és 5 mázsa 3 nyaras amurt telepítünk. Két helyen tesszük be, I-s parton és a III-s part sarkán.

Az állam alapítás tiszteletére, ( Fogarasi úrral lebeszélve) nem tartunk tilalmat. Mindenkit arra kérünk, hogy a szabályokat pontosan tartsák be. Fokozott ellenőrzést fog végezni a Tórendészet.

Jó horgászatot és fogást kívánunk.

Összefogás He. vezetősége.

2023.05.15.

A mai nap víz-minőség ellenőrzés volt a tavon. Bővebben itt.

2023.04.22,

Mai nap szemetet szedünk a tó körül.

A Tórendészet pedig döglött halakat szedi össze. Kellene egy kis segítség. Aki ráér és szeretne segíteni, azt várjuk az Aranyhíd, Átlós utca sarkánál 9 órakor.

2023.04.06.

Tisztelt tagok.

A Kavicsos-tó Tulajdonosainak Egyesülete ( www.kavicsosto.hu ) és az Összefogás horgász egyesület közösen társadalmi halőri oktatást és vizsgát szervez április hónapban végén, május elején. Aki szeretne részt venni rajta, az jelentkezzen a 06-20-243-1516-s telefonszámon. A tavon megalakítottuk a TÓRENDÉSZET-t, bővebb felvilágítást a honlapon, vagy a facebookon lehet találni.

2023.04.04.

Új szórólapot készítettünk! Itt megnézhető!!

2023.04.04.

2023.01.31.

Kedves Kavicsos tó körül lakók, nyaralók!

Immár ötödik esztendeje mikor a környékbelinek összefogtak, hogy a Kavicsos tó utcáit szebbé, tisztábbá, biztonságosabbá tegyék. Az első kamerák beüzemelése óta hosszú idő telt el és mondhatjuk sikeresen működnek, vannak olyan utcák ahol a szemetelés teljesen megszűnt és a terület összességét tekintve (tavak) is javult a helyzet. A kamea-rendszer működését a Kavicsos tó Tulajdonosainak Egyesülete biztosítja, azok karbantartását, szükség esetén javítatását az egyesület finanszírozza a tagság jóvoltából, akik bizalmat szavazva a tagsági díjat befizetik. A tavalyi évben további egy kameraponttal bővült a rendszer az Átlós-Ezüsthíd kereszteződésben. Az ott lakók és az egyesület összefogásának köszönhetően sikerült egy újabb bejáratát lefedni a tórendszernek. Szeretnénk felkérni a rendszer egyes pontjain a kedves tulajdonosokat, akik az áramellátást biztosítják, időnként ellenőrízzék le a kamerák működését, hiba esetén értesítsék egyesületünket, hogy mielőbb javíttatni tudjuk a meghibásodást amennyiben van.

Kérdés, kérés esetén keressenek minket, igyekszünk mihamarabb válaszolni, segíteni.

Üdvözlettel: KTE

2022.12.20.

2022.06.15.

A bütykös hattyú Magyarországon védett madár, természetvédelmi értéke 25 ezer forint. A tegnapi napon a Tollas Barát Madármentés -t (Dunaharaszti) egy újabb hattyúcsaládhoz riasztották a Kavicsos tóhoz. Sajnálatos módon mind az öt hattyú elpusztult. Hosszabb telefonos beszélgetés alatt kiderült, hogy évek óta járnak ide, szám szerint több mint húsz elpusztult madár pár év alatt, ami az itteni kolóniát tekintve rendkívül magas szám. A Kavicsos tó ezeknek az állatoknak az élőhelye elsősorban és nem a tóparton nyaralóké! A Tollas Barát Madármentés szerint egyértelmű az emberi tettlegesség, mérgezésre gyanakszanak, megtették a rendőrségi feljelentést. A horgászokra is kitértek de én nem szeretnék senkit gyanúsítani viszont, ha bárkinek bármilyen információja van az esetekről az akár névtelenül is tehet bejelentést a Kavicsos tó Tulajdonosi Egyesületnél vagy a Tollas Barát Madármentés -nél vagy az Agenor Civil Állatvédő Egyesület – Csepel -nél Kérünk mindenkit segítsetek megakadályozni az értelmetlen állatkínzást!A történtek nagyon rossz színben tünteti fel az itt élőket -nyaralókat, sajnos az általánosítás senkit nem kerül el egy két ember őrültsége miatt. Éppen ezért arra kérünk benneteket jelezzétek bármilyen formában, ha ilyen vagy ehhez hasonló esetekről tudomásotok van!…és végül egy 2011es őszi képet csatolok, amikor is több mint 50 példányt számoltunk meg a tavon, sajnos mára csak emlék…Köszi, Tóth Éva

Lehet, hogy egy kép erről: hattyú és természet

2022.04.14.

Április 22 Föld napja! Ezen alkalomból idén is takarítási napot szervezünk. Sajnos környékünkön még mindig sok az illegálisan lerakott szemét vagy a szétszórt háztartási hulladék. Ezen szeretnénk változtatni, egy tisztább, élhetőbb környezetért küzdünk! Ha csak egy nap van az évben amikor tennél valamit a helyért ahol élsz akkor tarts velünk! A szigetszentmiklósi önkormányzattól kapunk zsákokat, kesztyűt, amit a megjelölt időpontban mindenki átvehet. A szemét egyénileg vagy csoportosan is szedhető lényeg, hogy az a végén a gyűjtőpontra kerüljön. Szeretnénk a főbb gócpontokat felszámolni, mint a Csepeli-Napsugár sarok vagy a Szellős u. szemétlerakói de ha Te csak a saját utcádban vagy házad előtt takarítanál annak is nagyon örülünk!! Nem a mi szemetünk de a mi bolygónk! Részvételi szándékodat jelezd felénk, hogy tudjuk nagyjából hány főre számíthatunk. Üdv.: Éva. ui.: a Szellős u. forgalom miatt polgárőreink segítségét kértük a baleset-megelőzés érdekében.

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

2022.04.04.

Tisztelt Tagság.

Véget ért a szavazás.

Megállapítottuk, hogy a szavazás érvényes volt.

A szavazatok 79%-át kapta a hármas pont, 10,000ft/év.

Az egyes pontra, ( 5,000ft/év) a tagság 21%-a szavazott.

Ezennel megállapítjuk, hogy a 2022-s évre a tagsági díj 10.000ft, és mindegy mikor lép be az új belépő év közben.

Köszönjük az aktív részvételt.

A befizetéseket várjuk a bankszámlánkra, ( Otp: 11742252-25549698) a megjegyzés rovatba tüntessük fel az ingatlan címét,valamint lehetőség van készpénzben való befizetésre a Szigetszentmiklós Szák u1. szám alatt. (Előzetes egyeztetés ajánlott.)

Üdvözlettel: K.T.E.

2021.12.07.

2021.0923.

Tisztelt Tulajdonosok!

Jövő héten megyünk a szigetszentmiklósi polgármesterhez egyeztetésre. Többek között a közvilágítás bővítéséről is fogunk tárgyalni. Aki szeretné, hogy az utcájában legyen közvilágítás, az jelezze felénk a www.kavicsosto.hu honlapon, ahol ki lehet tölteni a jelentkezési űrlapot. Azt mondták, hogy minél több igényt adunk le, annál nagyobb az esély a megegyezésre. Már van jó pár darab, de nem elég.Köszönettel: K.T.E.

2021.09.13.

Kedves Kavicsos taviak, Felsőtagiak!

A Kavicsos tó Tulajdonosainak Egyesülete egy élhető, tiszta és biztonságos környezetre törekszik, közösen az itt lakókkal-nyaralókkal együttműködve. Tisztában vagyunk a hely adottságaival, helyzetével ehhez mérten a lehetőségeinkkel. Az egyre növekvő lakosság, forgalom azonban megköveteli a nagyobb odafigyelést és szabályozást. A közelmúltban egy kötetlen beszélgetés alkalmával meghallgattunk benneteket, elmondhattátok személyesen is számotokra milyen nehézségek, problémák merülnek fel, mint Kavicsos tavi lakók-nyaralók vagy éppen Felsőtagiak. Néhány probléma meghaladja az induló egyesületünk képességeit vagy hatáskörét ezért az Önkormányzat segítségét kérjük azok megoldásában. Szigetszentmiklós polgármesterét, illetve Felsőtag képviselőjét egy fórumra invitáltuk, melyet nagy örömünkre elfogadtak. Polgármesterünk igencsak elfoglalt, de sikerült naptárába bejegyezni velünk egy találkozót, melynek időpontja: 2021.szeptember.19. Vasárnap 15.00 Aranyhíd u. 28 előtt. Örülnénk ha minél többen eljönnétek, hogy együtt közösen elmondhassuk, így mindennapi nehézségeinkre közösen megoldást találhassunk.

Köszönettel KTE

(Témák melyeket érinteni szeretnénk: Utak állapota/űrszelvény, sebesség és súlykorlátozás az utakon, évente szennyvízkezelés ellenőrzése…)

2021.09.10.

Tisztelt Tagság.

Örömmel értesítünk benneteket, hogy sikeres egyeztetések után, három útszakasz is meg fog újulni. A három utca a következő: Szák utca, Kormorán utca és a Zöld béka utca. A Zöld béka utcánál sikerült a tulajdonosokkal beszélni, így elhárult a “kisteherautós” akadály. Az alábbi árajánlatból is látható, hogy nem kis anyagi teherről van szó. Ezeket az utakat a szigetszentmiklósi önkormányzat nem hajlandó felújítani, ezért magunknak kell előkeríteni a felújításhoz szükséges pénzt. Hosszas egyeztetések után a K.T.S. Alapítvány vállalta, hogy biztosítja a pénzügyi fedezetet a három út felújítására. Nagy köszönet érte. Továbbra is szorgalmazzuk , hogy minél többen lépjenek be a Kavicsos-tó Tulajdonosainak Egyesülete csoportba, mert csak akkor leszünk hatékonyak, ha sokan vagyunk. Még nagyon sok a tenni való pl: csatornázás, közvilágítás, útjavítások, újabb kamerák kihelyezése, sebesség jelző táblák kihelyezése, stb…

2021.09.10.

Kedves Ajánlatkérő!

Megkeresésüket örömmel vettük!A következő ajánlatot tesszük: Útfelület kiegyenlítése stabilizált utakon gréderezéssel 
Szák utca cca. 3600 m2 (1200 fm) Ár: 500 Ft/m23600 * 500 Ft = 1800000 Ft + áfa
Kormorán utca cca. 1500 m2 (500 fm)Ár: 500 Ft/m2
1500 * 500 Ft = 750000 Ft + áfaAnyagpótlás, 0-20-as homokos kavics , 5-10 cm
Ár: 4400 Ft/m3Kb. 50-100 m3 homokos kavics 100 m3 * 4400 Ft = 440000 Ft + áfaVárjuk szíves visszajelzését.

Üdvözlettel: Fritzné Varsa Viola Gy-út Vasútépítő 88 Kft.

2021.09.09.

Útjavítás!A szigetszentmiklósi önkormányzat ismét javítja a tó körüli utakat. Sajnos megint több közvetlen vízparti út nincs benne a felújítási tervben. (arra hivatkoznak, hogy ezek magánutak) A kimaradó utak javítására kértünk árajánlatot. Most ezt várjuk. Ha kedvező ajánlatot kapunk, akkor az Alapítvánnyal közösen megoldjuk az utak javítását. Szeretnénk úgy neki menni az esős időknek, hogy útjaink járhatók legyenek mindenhol a tó körüli. Minden új fejlesztést csak a tó körül élőkkel közösen tudunk létrehozni. Továbbra is várjuk az új tagok jelentkezését.

2021.08.29.

Tisztelt Érdeklődők!

A mai napon a KTE megtartotta első nyilvános fórumát. Köszönjük azoknak, akik megtiszteltek jelenlétükkel, sok ötletet, témát hoztatok, amelyek hasznosak lehetnek a továbbiakban. Azok kedvéért, akik szerettek volna de egyéb elfoglaltságuk okán nem tudtak eljönni, egy pár mondatban összegeznénk az elhangzottakat.

Fórumunk fő témája a KTE tagság – a taglétszám növelésének lehetőségeiről esett szó, miként érhetnénk el több tulajdonost és kérhetnénk fel közös együttműködésre mert a változás kulcsa csakis ebben rejlik miként tudunk együtt – egységes csapatban fellépni, eljárni a Kavicsos tóért.

Egységes egyetértés volt a jelenlévők között, hogy a legnagyobb probléma a tóra nézve még mindig a szennyvízkezelés a tóparton és környékén egyaránt bár kijelenthetjük sokat javult a helyzet az előző évhez képest is. Ezen probléma megoldásaképpen, sokan egyetértenek abban, hogy nem csak a part mentén de a víz felől is szükséges lenne az ellenőrzés akár a horgászokkal együttműködve. A nyári hónapokban óriásira nő a tó látogatottsága, több ezer ember fordul meg a tavon, ezzel jókora többlet terhet gyakorolva arra. Jelen állás szerint csatornázásra nem sok esély van a közeljövőben, ennek részleteit a fórumon átbeszéltük. Szó esett egy esetleges saját víztisztítóról, ami nem elképzelhetetlen de ehhez az összes tulajdonos támogatására szükség van és még további együttműködésekre. Nem adjuk fel.

Az illegális szemétlerakás sajnos még mindig nem szűnt meg, noha nagy részt környéki utcákra és üres területekre tolódott, tavunkon is jelentős mennyiségben előfordul melynek fő célpontja a Nudi környéke. Gyakorlatilag az egyetlen nyitott partszakasza tavunknak. A jelen lévő tagság a kamerarendszer bővítését javasolta, konkrét tippet is kaptunk milyen típusú készülékeket kellene az áram nélküli részekre kihelyezni. Illetve ezeken a helyeken a közvilágítási hiányosságok is pótolhatóak lennének hasonló elven működő eszközökkel.

Az utak állapota, javítása lassan újra aktuális téma lesz. Míg nyáron küzdünk a porral és sebességkorlátozásra törekszünk, ősztől tavasz végéig az utak állapota okoz fejfájást mindenkinek.

A jelen lévő tulajdonosok hajlandóak lennének akár anyagilag is hozzájárulni az utak karbantartásához.

Összegezve: Minden felvetett probléma megoldása abban rejlik, hogy az itt élők -nyaralók miként tudnak összefogni és áldozni ezen problémák megszüntetésére. Minden fontos kérdésben szükséges a tulajdonosi közösség 51%os támogatása. Tehát várjuk a kedves tulajdonostársak jelentkezését egyesületünkbe személyesen vagy akár online formában. Minden szükséges információt megtalálnak a www.kavicsosto.hu oldalon vagy facebook oldalunkon, csoportunkban.

Köszönettel: Kavicsos tó Tulajdonosainak Egyesülete (KTE)

2021.08.11.

Mindenkit szeretettel várunk. A már tagok, szóljanak a szomszédjaiknak, hogy jöjjenek el. A helyszínen lehetőség lesz kitölteni a jelentkezési lapot, valamint be lehet fizetni a tagdíjat készpénzben is.

2021.07.20.

Végre elkészült az új hír-újságunk, a Hínár!!! Kattints ide és megnézheted. Ezt lehet osztani a különböző fórumokon. Köszönöm.

2021.06.30.

Tisztelt Kavicsos-tó Tulajdonosai!Megérkeztek a hivatalos okmányok. Ha ezekkel találkoztok, az azt jelenti, hogy hivatalosan járunk el az éppen aktuális ügyben. Remélem ez a bejegyzés is egyre több tulajdonost győz meg arról, hogy nem kamu egyesület vagyunk. Itt említeném meg, hogy a kamera rendszerünkről csak a tagoknak adunk felvilágosítást. Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznátok hozzánk.

2021.04.25.

Szemétszedés

Sziasztok!

Köszönjük szépen a segítségét mindenkinek, aki ráért és áldozott pár órát a tisztább környezetünkért! Ez csak a Nudi egy része de több utcában is szépültünk. 🙂 Mára ennyi fért bele…

2021.04.14.

Kedves Tulajdonostársak!

Pár nap múlva 2021. Április 22-én Föld Napja, ehhez a dátumhoz igazodva az Önkormányzat szervezésében kerül megrendezésre a Mi Szedjük elnevezésű takarítási nap, amelyhez kis csoportokban lehet csatlakozni figyelembe véve a jelenlegi járványügyi szabályokat. Idén első alkalommal nyílik lehetőségünk arra, hogy újra tisztává varázsoljuk a Kavicsos tó környékét, ne hagyjuk ki, Éljünk a lehetőséggel! A Kavicsos tónál nagyon sok nyaraló van ahová a tulajdonosok csak hétvégente látogatnak ki ezért az itteniek számára a szombati nap lenne a legalkalmasabb azaz: Április 24 Szombat 9.00 Szeretnénk megkérni minden kedves tulajdonost, akik környezetükben, telkük-nyaralójuk előtt szemetelést tapasztalnak jelentkezzenek, hogy együtt tegyünk a tisztább környezetért. Zsákokat, kesztyűt, maszkot az Önkormányzat biztosít számunkra. Ne mindig másoktól várjuk a megoldást, mi magunk is tegyünk jobb, élhető jövőnkért és utódaink jövőjéért.Föld napja. Mit tehetsz Te? Sokat. Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit… ajándék a környezetnek, egészségednek. Minden héten.„Mert a világ a példától változik nem a véleménytől!”

Köszönettel: K.T.E.

2021.04.09.

Kedves Tulajdonostársak!

Szeretnénk felkérni benneteket tavunk tisztaságának, élővilágának megőrzése érdekében

a part menti területeken nád telepítésére.

Nádasokkal a tisztább vízért! 

A nád az a növény, amelynek fontos szerepe van egy tó életében. Tisztítja és szűri a vizet, élőhelyet biztosít, védi a partot, oxigénnel látja el az aljzatot. Nagyon összetett rendszerről beszélünk tehát, melynek megújulása évről-évre fontos folyamat.

Jelentős ökológiai szerepet játszanak a vizek tisztításában, emellett a halaknak ívóhelyet, a vízimadaraknak pedig fészkelő- és táplálékszerző helyet biztosítanak. Kulcsfontosságú az élővilág szempontjából.

Telepítsetek, ültessetek nádat!

A nádasoknak óriási szerepe van az adott tó tisztaságáért, ökoszisztémájának fenntartásáért. A nád sok magot hullajt de gyors és erőteljes terjedése mégis annak köszönhető, hogy a szerte ágazó gyöktörzsből vagy elhajlószárakból gyakran hajt új növény.

A már meglévő nádast óvjátok, gondozzátok!

Vízminőség-védelmi nádvágás,az újjáéledés a  nádasok életének egyik meghatározó folyamata télen zajlik február közepéig, indokolt esetben március elsejéig lehet nádat vágni. A rendszeres vágás felfrissíti, erősíti a növényt.

 Minél öregebb egy nádas, minősége annál rosszabb minőségű – tehát a nádasok is elöregednek, a szárak megvastagodnak, kevéssé felhasználhatók. Természetesen nem vágnak le minden nádat. Fontos, hogy a jó minőségű nád feldolgozásra kerülhet, de vannak kivágásra ítélt öregebb nádas részek is. Az is mérlegelendő nádvágáskor, hogyha egy nádszigeten természetes élőhelyek – például törpegém vagy réce, hattyú lakhat. Ilyen esetekben nem nyúlunk ezekhez a részekhez. A madarak amúgy is nagyon fontos szerepet játszanak a nádvágás folyamatában. Alapvető szabály ugyanis az, hogy mire a madarak visszaérnek tavasszal a fészkeikhez, addigra be kell fejezni a nádvágást. Ez különösen akkor jelent gondot, ha mondjuk enyhe volt a december és a január eleje. Ilyenkor akár több hetes csúszást kell behozni a nádaratóknak.”

*a szövegrész idézeteket tartalmaz

Köszönettel: Kavicsos tó Tulajdonosainak Egyesülete (KTE)

2021.02.03.

Itt a tavasz.

Az utak járhatatlanok. Önkormányzati mozgolódás nulla. Az I-s part saját kezébe vette az irányítást. Utat épít saját önerőből. Az első felmérők már megtekintették az utak állapotát és ezek tudatában adnak árajánlatot. Ez az útszakasz lesz a referencia munka. A többi útszakaszt is segítünk megjavítani. Nagyon fontos a tulajdonosok hozzáállása.

Minél többen csatlakozzunk a K.T.E.- hoz, annál több helyre jut el az információ.

2021.01.07.

Megkezdődtek a tagdíj befizetések. Nézzétek meg a Facebook oldalunkat is. https://www.facebook.com/Szigetszentmikl%C3%B3si-Kavicsos-t%C3%B3-Tulajdonosainak-Sz%C3%B6vets%C3%A9ge-103749078242126

Olvassátok el a licit híreket is.

2021.02.05.

Sok megkeresést kapunk, hogy kellene egy kis segítség a telek eladásánál, vételénél, vagy a szomszédba betörtek és nem tudják elérni a szomszédot, vagy ki dőlt a szomszédnál a fa és rá esett a házra, stb… Még vég nélkül sorolhatnánk a kéréseket, ezért kitaláltuk, hogy létrehozunk egy központi adatbázist a tulajdonosoknak. Az egész területet felosszuk partszakaszokra. Felélesztünk egy régi tevékenységet, mégpedig a partszakasz felelőseket. Minden partszakasznak lesz egy-két felelőse, akik összegyűjtik az adatokat, valamint képviselik az azon a partszakaszon élő tulajdonosokat. Az adatbázisból minden tag kaphat információt. (Természetesen csak a jogszabályoknak megfelelően.) Minél többen töltik ki a jelentkezési lapot és fizetik be a tagdíjat, annál pontosabb adataink lesznek a tulajdonosokról.

2021.01.11.

Nagyobb összeg érkezett a számlánkra. 200,000.- forintot kaptunk a kamerák karbantartására. Teljes számla összeg megtekinthető itt.

2020.12.04.

Aláírásgyűjtést szervezünk a Szigetszentmiklós – Csepel Kavicsos tó Facebook oldalán,hogy legyen-e közvilágítás a Jó Szerencsét út – Szák utca nyomvonalán? Ha ezen az útvonaladon van a telken, és támogatod, akkor a hozzászólás rovatba írd be a nevedet, címedet vagy töltsd ki a Támogatói lapot.

2020.11.29.

Szennyvíz